Συστήσου με τη διατροφή σου!
 

Η ανάγκη για τροφή είναι ένα αρχέγονο ένστικτο. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η τροφή είναι η κινητήρια δύναμη που μας κρατάει στη ζωή, ενώ παράλληλα ευθύνεται και για το πόσο δυνατοί αισθανόμαστε, την ποιότητα της υγείας μας καθώς και της πολυπόθητης ευεξίας που όλοι έχουμε ανάγκη για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.

 

Η ανάπτυξη της επιστήμης της διατροφής τα τελευταία χρόνια έρχεται να θέσει τις σωστές βάσεις και να προλάβει στις περισσότερες των περιπτώσεων, τόσο παθολογικές καταστάσεις, όσο και να βελτιστοποιήσει ή ακόμα και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις των ανθρωπίνων αναγκών.

 

Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορες «επώνυμες» δίαιτες στο ευρύ κοινό, είτε για λόγους μόδας, είτε για λόγους ανάγκης του σύγχρονου ενημερωμένου καταναλωτή. Η αλήθεια είναι πως η σωστή διατροφή, από την στιγμή που δε μιλάμε για κάποια εξεζητημένη παθολογική κατάσταση είναι μία και αυτή είναι η «ισορροπημένη».

 

Η «ισορροπημένη» διατροφή βασίζεται σε πολύ απλές βασικές αρχές. Ο οργανισμός δε πρέπει να στερείται των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη) που του αναλογούν σε ημερήσια βάση, όπως επίσης και των μικροθρεπτικών (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες). Ο στόχος είναι να επικεντρωθούμε στο να φέρουμε τα ποσοστά λίπους στο σώμα μας σε ένα επιθυμητό σημείο και αυτό είναι που επιδιώκουμε. Στερητικές δίαιτες που προκαλούν μεγάλες απώλειες βάρους σε μικρά χρονικά διαστήματα, δεν έχουν υπόσταση, γιατί πολύ απλά δεν στοχεύουν στην απώλεια λίπους, αλλά στη μη στοχοποιημένη ένδειξη της ζυγαριάς.

 

Το μυστικό επομένως είναι να μπούμε στη λογική της σωστής διατροφής, να αποφασίσουμε να αλλάξουμε σελίδα θέτοντας σωστές διατροφικές αρχές, να καταννοήσουμε το πως λειτουργεί το σώμα μας και να μάθουμε να ακούμε τι ακριβώς έχει ανάγκη να του προσφέρουμε διατροφικά. Έτσι θα απολαμβάνουμε την μέγιστη απόδοσή του, καθώς θα τονώνουμε την διάθεση, την σωματική και την ψυχική μας υγεία. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία που έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε στο Diet On.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Γιάννης Τσιμπερίδης

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

κέντρο Θεσσαλονίκη

© 2019 Diet On. All rights reserved.