Συστήσου με τη διατροφή σου

Η ανάγκη για τροφή είναι ένα αρχέγονο ένστικτο. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η τροφή αφενός είναι η κινητήρια δύναμη που μας κρατάει ζωντανούς, αφετέρου δε ευθύνεται για το πόσο δυνατοί αισθανόμαστε, την ποιότητα της υγείας μας καθώς και την πολυπόθητη ευεξία που όλοι έχουμε ανάγκη για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές αντίξοες συνθήκες.

 

Η ανάπτυξη της επιστήμης της διατροφής από την άλλη τα τελευταία χρόνια έρχεται να θέσει τις σωστές βάσεις και να προλάβει στις περισσότερες των περιπτώσεων, τόσο παθολογικές καταστάσεις, όσο και να βελτιστοποιήσει ή ακόμα και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις όχι μόνο του μέσου ανθρώπου, αλλά του καθενός μας ανεξαιρέτως.

 

Κατά καιρούς υπάρχουν πολλών ειδών διατροφές που διαδίδονται στο ευρύ κοινό, είτε για λόγους μόδας, είτε για λόγους ανάγκης κάλυψης του σύγχρονου ενημερωμένου ανθρώπου. Η αλήθεια είναι πως η διατροφή από την στιγμή που δε μιλάμε για κάποια εξεζητημένη παθολογική κατάσταση είναι μία και αυτή είναι η «ισορροπημένη» διατροφή.

 

Η «ισορροπημένη» διατροφή βασίζεται σε πολύ απλές βασικές αρχές. Ο οργανισμός δε πρέπει να στερείται των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη) που του αναλογούν σε ημερήσια βάση, όπως επίσης και των μικροθρεπτικών (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες). Το αποτέλεσμα είναι να επικεντρωνόμαστε στο να φέρουμε τα ποσοστά λίπους στο σώμα μας στο επιθυμητό σημείο και αυτό είναι που επιδιώκουμε. Στερητικές δίαιτες που προκαλούν μεγάλες απώλειες βάρους σε μικρά χρονικά διαστήματα, δεν έχουν υπόσταση, γιατί δεν στοχεύουν στην απώλεια λίπους, το οποίο και προκαλεί την παχυσαρκία με όλες της τις επιπτώσεις (σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, σύνδρομο άπνοιας, αναπνευστική δυσχέρεια, πεπτικές δυσλειτουργίες, μυοσκελετικά προβλήματα, ενδοκρινικές ανωαλίες, υπογονιμότητα, καρκινοπάθειες, καρδιαγγειακά, προβλήματα εμφάνισης και καλαισθησίας), αλλά στην απώλεια υγρών και μυϊκού ιστού με τις αντίστοιχες φυσικά δυσμενείς επιπτώσεις (ατονίας, απώλεια διάθεσης, κακής ψυχολογίας, υποσιτισμού, επιπλοκές μυοσκελετικού, αρρυθμίες κά).

 

Το μυστικό είναι να μπείτε στη λογική της σωστής διατροφής, να αποφασίσετε να αλλάξετε σελίδα και διατροφικές συνήθειες, να ενημερωθείτε σωστά για το πως λειτουργεί το σώμα σας και τι ακριβώς έχει ανάγκη να του προσφέρετε διατροφικά, πως οφείλετε να τρώτε για να αποδίδει στο μέγιστο, τονώνοντας παράλληλα τη διάθεση και την ψυχική σας υγεία. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία που έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε στο Diet On.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Γιάννης Τσιμπερίδης

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

κέντρο Θεσσαλονίκη

© 2019 Diet On. All rights reserved.